Barbro Eriksson

Barbro Eriksson, Skellefteå.

Barbro Eriksson.

Barbro Eriksson.

Foto: Privat

Dödsfall2024-06-01 05:00

Vår kära mamma Barbro Eriksson insomnade den 26 maj 2024 i kretsen av de närmaste på Skellefteå lasarett i en ålder av 79 år och 11 månader.

Vår älskade mamma växte upp på Jovan i Storumans kommun och började arbeta redan vid 11 års ålder i en familj med 5 barn varav det yngsta barnet var 8 månader och hon uttryckte ofta att detta bidragit till hennes stora ansvarskänsla. Hon träffade redan vid 14 års ålder sin livskamrat, vår pappa Melker Eriksson, och de har i 66 år haft ett rikt och glädjefyllt liv tillsammans. 

De flyttade 1960 till Skelleftehamn där hon började arbeta som hembiträde i en familj. 1961 började hon jobba som kontorist åt det asfaltsföretag som hon blev trogen i hela sitt liv tillsammans med vår pappa. 1963 gifte mamma och pappa sig, 1964 föddes dottern Catrin och 1969 föddes sonen Urban. 

Mamma har, i hela sitt liv, varit mycket familjekär och mån om att skapa ett ombonat och fint hem.1992 fick mamma en stor hjärtinfarkt som hon mot alla odds överlevde och vi är så tacksamma över att hon fick 32 år extra. Åren gav henne och oss den största glädje någon kan få. Hon gladdes oerhört mycket över att få njuta tillsammans med sina fyra barnbarn Frida, Wilma, Alexander och Gabriel. 

Hennes intressen har varit inredning, blommor, vara i fjällen och fiska röding, alla pudlar samt hockey där hon varit en oerhört lojal supporter till Skellefteå AIK. På senare år drabbades mamma av Alzheimer vilket bidrog till en mycket svår tid för henne. Trots denna sjukdom har mamma varit oerhört mån om oss alla. Mamma lämnar ett enormt tomrum efter sig. Familjens sorg är stor.

Barnen Catrin och Urban 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!