Astrid Lundqvist

Astrid Lundqvist, Kåge

Astrid Lundqvist

Astrid Lundqvist

Foto: Privat

Dödsfall2023-08-22 05:00

Vår älskade mamma Astrid Lundqvist, född Hedström, Kåge, har avlidit 92 år gammal, söndag 13/8.

Astrid föddes 1931 i Jakobsfors som nummer sex i en skara av åtta syskon. Hon älskade att gå i skolan och hade önskat att utbilda sig till lärarinna, men det fanns inte pengar till det. Istället fick hon börja jobba tidigt. Hon var vetgirig och ville alltid lära sig nya saker och hänga med i den tekniska utvecklingen. Att skriva på den egna datorn var en självklarhet tills för bara några år sedan och smartphonen var med in till slutet.

Astrid gifte sig med Gunnar 1953 och de fick tre barn som fick växa upp på Villagatan i Kåge. Hon fick jobb på Kåge tunnbrödsbageri och senare på Teli fram till pensionen. Astrid hade många intressen och var kreativ. Japanskt broderi, vävning, tittskåp, blommor, korsord och att läsa, var en del av dem. Att baka i bagarstuga och både delta i kursverksamhet och själv leda kurser var sådant som Astrid ägnade sig åt efter pensioneringen. Spela boule, resa och upptäcka nya saker var också ett stort intresse.

Efter skilsmässa från Gunnar träffade hon Henning Burman. De förlovade sig och efter pensioneringen flyttade Astrid till honom i Tvärtjärn. Där skapade hon en fantastisk blommande trädgård. Senare flyttade de in till Burträsk där hon fortsatte att omge sig med blommor på balkongen. Astrid var social och hade en stor bekantskapskrets. Hon fick två barnbarn och två barnbarnsbarn som livade upp de sista åren.

Hösten 2021 flyttade hon till Hedvigsgården i Kåge då hälsan började svikta. Tyvärr blev det svårt för henne att ägna sig åt sina intressen, men hon älskade att sitta ute i solen när vädret gav den möjligheten och blommorna fortsatte hon att pyssla om, in i det sista.

Miri, Thomas och Mona med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!