Astrid Karlsson

Astrid Karlsson, Skellefteå.

Astrid Karlsson.

Astrid Karlsson.

Foto: Privat

Dödsfall2023-12-02 05:00

Astrid växte upp i centrala Skellefteå med nio syskon. Efter avslutad realexamen på Nordanå började hon arbeta för sin far åkare Oscar Lindkvist på Kanalgatan. Hon tog körkort direkt vid 18 års ålder för att kunna utföra sina arbetsuppgifter. Astrid träffade sin blivande man Yngve på sin broders bröllop. Tillsammans fick de sina tre barn. De bosatte sig på Almgatan och bodde där till maj 2022 då de flyttade till Brogården. Mamma har under alla åren bakat allt bröd, sytt kläder, vävt, lagat mat och mycket mer. Hon har uppmuntrat oss barn i skolarbetet och visste hur viktigt det var med fritidsaktiviteter. Vi har bland annat fått gå i söndagsskola, tagit simborgarmärken och dansat i folkdanslag med mera. 

På somrarna har mamma och pappa sedan 1970 bott i stugan i Järvtjärn, en plats där vi tillsammans plockat bär, bakat i bagarstugan, fiskat, badat och ätit mammas goda bullar. 

En betydelsefull tid för Astrid var de åren hon jobbade i köket på Sjungande dalens förskola. Där fick hon vänner som funnits med under lång tid. Mamma och pappa åkte gärna på bussresor runt om i Norden och besökte gärna konst och hantverksutställningar. På sin 89- åriga födelsedag tog vår mamma sitt sista andetag bara tre månader efter att vår pappa lämnade jordelivet.

Barnen/ Gunilla, Lena och Thomas 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!