Arne Sandström

Arne Sandström.
Arne Sandström.

Arne Sandström, Norrlångträsk.

Dödsfall 12 januari 2024 05:00

Arne Sandström föddes 1939 i Norrlångträsk. Han var son till Naimi och Knut Sandström. Modern gick bort i unga år och Arne växte upp med brodern Rolf och pappa Knut.

Han träffade sin fru Sylvia 1968 och de gifte sig 1970 och fick tillsammans barnen Anna-Karin, Niklas, Henrik och Susanne. Hans liv har också berikats av barnbarn, barnbarnsbarn och diverse husdjur. Alla har vi fått uppleva hans kärlek, generositet, hjälpsamhet och humor.

Arne har under hela sitt liv varit en sann entreprenör, innovatör och problemlösare. Hans motto har varit att 'Ingenting ger omajlit' och han har aldrig stått rådlös inför någon utmaning och har haft något av ett absolut gehör vad gäller motorer och andra tekniska/mekaniska prylar. Han har heller aldrig tvekat att ge en hjälpande hand till de som behövt och det är många som har fått uppleva hans vänlighet i stort som smått.

Efter att under några år ha drivit en bilverkstad i Nide så startade Arne, tillsammans med brodern Rolf, på 60-talet upp ett båtföretag i Norrlångträsks nedlagda skola. Detta livsverk har skapat många arbetstillfällen genom åren och betyder än idag mycket för bygden. Förutom att driva en stor verksamhet var han också, tillsammans med andra, mycket engagerad i att hålla byn levande, till exempel affären, vattenföreningen, kornbolaget, sjöhöjningen och diverse byggnationer och aktiviteter i byn. Även i 70-årsåldern var han drivande i att utveckla ett nytt innovativt sätt att tillverka balkonger, vilket resulterade i ett nystartat företag i Fällfors.

Arne somnade in i sitt hem i Norrlångträsk omgiven av sin familj. Han var ända in i det sista ljus i sinnet och fortsatte komma med kreativa ideer och förslag. Arnes bortgång har lämnat oss med stor sorg och saknad och vi minns honom med kärlek, stolthet och tacksamhet.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa