Arne Lundmark

Arne Lundmark, Malå.

Arne Lundmark

Arne Lundmark

Foto: Privat

Dödsfall2022-02-25 05:00

Vår pappa, Arne Lundmark, avled hastigt den 8 februari. 

Han var uppväxt i Björkliden, Sorsele kommun, i en syskonskara på 10 barn där han var den yngste. 

Pappa träffade vår mamma Ann-Kristin tidigt och de fick sitt första barn, Therese 1961. 

1965 fick de sin andra dotter, Pernilla. 

Första åren bodde de i Kåtaliden, sedan i Sorsele där pappa arbetade i skogen. 1969 gick flyttlasset till Bispfors, Jämtland. Efter några år där med skogsarbete gick flytten tillbaka till Västerbotten och Malå, där pappa fortsatte att jobba åt Domänverket ända fram till sin pension. 

Pappa var en friluftsmänniska och hans största intressen var att jaga och plocka bär. Många älg- och fågelhundar har han haft och fällt flertalet älgar, cirka 40 stycken, samt mängder med skogsfåglar. Det blev omskrivet i tidningen 2003 då han fällde en udda tjugotaggare. Den visade sig ha 10 taggar på en skoveln, samt nio på den andra. Att plocka hjortron var alltid en av höstens viktiga sysselsättningar. 

1976 köpte han sitt barndomshem Björkliden. Där tillbringades i stort sett all ledig tid. Gräsytorna sköttes med kärlek och omsorg. Detta har varit ett smultronställe för pappa och mamma, barn och barnbarn. Många är dom påskar vi alla samlats där och flertalet äventyrliga skoterturer och utflykter har upplevts. 

Vår sorg och saknad är stor efter en make, far, morfar, gammelmorfar och svärfar. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!