Arne Kejving

Arne Kejving.
Arne Kejving.

Arne Kejving, Skellefteå.

Dödsfall 10 februari 2024 05:00

Arne Kejving föddes 30 juli 1952. Son till Ingvald och Bibbi, och storebror till Anders. Arne växte upp i norra Jämtland, på Näsviken, Strömsund. Som treåring var han inte stormförtjust i att bli storebror, men relationen till broder Anders kom att bli fin och viktig i hans liv.

Med en far och farbror som erkända dragspelsmusiker fick Arne tidigt uppleva vad musik kan vara och vart musik kan ta en. Familjen samlades ofta i och runt musiken och Arne hittade kakburkar att kompa på. I en fullpackad Volvo Duett reste han som 12-åring till Dikanäs för sin första spelning som trummis i dansorkester. 1967 hade han sparat ihop till ett eget trumset, ett Ludwig, som Ringo Starr i The Beatles hade, och spelade sedan i flera popband. 

1973 började Arne på Framnäs Folkhögskola där han utbildade sig till musiklärare. Sedan flyttade han till Stockholm där han jobbade som musiklärare och som slagverkare ibland annat i Sveriges Radios Symfoniorkester och hovkapellet. År 1980–1981 turnerade han med Mikis Theodorakis över hela Europa. 
1982 flyttade Arne till Skellefteå, till sin Lena som han träffat under åren på Framnäs. Här arbetade han som musiklärare på Anderstorp och musikskolan/kulturskolan fram till sin pension. Arne var mycket omtyckt av både elever och kollegor.

1987 fick Arne och Lena sonen Gustav och ett familjeliv tog sin början. På somrarna var Arne trummis på kryssningar och under 15 år gick turerna till norska fjordar, Island och Svalbard. Fantastiska resor och fina minnen för vår lilla familj. Resor till såväl europeiska städer och New York som fjällstugan i Tängvattnet, somrarna i Strömsund och Svartbyn betydde även de mycket.

Som far var Arne närvarande och peppande. Vid musikarrangemang, hockeyrinkar och fotbollsplaner fanns han alltid där. Sonen Gustav träffade så småningom Lisa, och Arne hade den stora glädjen att bli farfar till Dante och Joar. Tiden med barnbarnen var riktiga vitamininjektioner, och farfars köttfärssås gjorde alltid succé. Som liten satt Dante med pennan i högsta hugg för att med stora bokstäver dokumentera det magiska receptet.

Arnes intressen för litteratur och historia fick ta stor plats. Kluriga korsord blev något Arne och Lena gärna löste ihop och kompletterade varandra i. Arne var otroligt allmänbildad och det ledde till många intressanta samtal mellan far och son, till bådas stora glädje.
Där Arne fanns blommade livet. Han var en fantastisk person på alla sätt och vi kommer för alltid att minnas honom. Så snäll, varm och klok. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa