Arne Hedlund

Arne Hedlund.
Arne Hedlund.

Arne Hedlund, Boliden.

Dödsfall 29 april 2022 05:00

Arne Hedlund somnade in lördagen den 23/4 på Skogsbackens äldreboende i Boliden, 88 år gammal. Han var son till John och Elin Hedlund och var nummer tre i en brödraskara av fyra.
Han växte upp och bodde i Strömfors fram till 1978 då de sålde huset. Han flyttade då tillsammans med sin mamma till en lägenhet i Boliden. 2015 flyttade han till Skogsbackens äldreboende. Där har de tagit mycket väl hand om Arne och han har varit mycket nöjd med boendet och omsorgen. 

Under sin yrkesverksamma tid arbetade han bland annat på sågen i Svanström och sedan på Safac i Skellefteå. Han var mycket plikttrogen och arbetsam. Han hade väldigt få sjukskrivningsdagar trots att han led av värk. 

HIF Renens aktiviteter betydde mycket för honom. En period spelade han curling och boccia. Medan han var aktiv fick han göra flera trevliga resor runt omkring i landet. 
Föreningen ordnade också många goda middagar som han verkligen uppskattade.
Viktigast av allt var ändå bingokvällarna som föreningen anordnade. Han missade inte många speltillfällen. Tyvärr satte covid-19 stopp för spelandet på Gula villan, men Bingolotto på tv fick bli en ersättare. 

Arne hade mycket gott minne och berättade gärna historier från gamla tider. Han var med när samhället förändrades och när gruvbolaget etablerades och samhället byggdes upp.

Arne var mån om, och intresserad av, sina släktingar. Medan han fortfarande kunde köra omkring med sin mopedbil hälsade han gärna på släkt och vänner. Han kunde åka många mil trots att det inte var ett så snabbt fordon.

Vi kommer att minnas Arne med glädje och varje gång som vi äter en Pollygodis tänker vi på honom. Han såg alltid till att det fanns en skål med Polly på bordet. 

Marlene, Ann-Louise och Pelle 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa