Arne Bäckström

Arne Bäckström, Häbbersfors.

Dödsfall 10 augusti 2022 05:00

Vår käre Arne Bäckström somnade stilla in på Skellefteå lasarett den 29 juli omgiven av sin familj. Han blev 88 år.

Arne föddes och växte upp i Häbbersfors tillsammans med mor Astrid, far Volrad samt systern Greta. De sju skolåren genomfördes i byaskolan i grannbyn Gran. Han blev sin hembygd trogen hela livet med undantag för några månader när han arbetade på annan ort. På hemgården fanns ett jordbruk. Där började Arne tidigt att delta i olika sysslor. Jordbruket drevs vidare under många år, dock i minskande omfattning. Den senaste tiden med fokus på potatisodling. Potatis har även satts i jorden detta år och då i sådan mängd att det skulle räcka för att dela med sig till oss i familjen. Det var viktigt för honom.

1957 träffade Arne sin blivande maka, Gun Dahlquist från Norrbäck. De förlovade sig 1959 och gifte sig år 1961. Paret fick sedan två barn tillsammans, Lena och Per. 

Arne arbetade under nästan hela sin yrkesverksamma tid som lantbrevbärare och var av många känd som Post-Arne. Fram till 1979 utgick han från Sandfors, postadress Högdalsås. Poststationen slogs sedan samman med Kåge som därefter blev basen. Han gillade friheten och variationen i yrket men det han uppskattade allra mest var kontakten med människorna. Under hans postrundor i byarna kunde han även bistå med annan hjälp som exempelvis att knyta slipsknutar. Om man bara hängt ut slipsen i postlådan var den knuten då han passerat. 

Arne har hela livet varit aktiv och han har sällan suttit sysslolös. När han inte arbetade på posten eller i jordbruket så fanns han i skogen eller i sin snickarbod. Att bygga, snickra och odla var stora intressen. Han gladde sig åt att sonen Per köpt hemgården. Det underlättade för Arne och Gun att kunna bo kvar där. Att gården blev kvar i familjen var något som han verkligen uppskattade. Han tyckte om att ha vackra blommor hemma, att vistas i naturen, fiska, se på hästar och travsport, träffa grannar och vänner med mera.

Arne visade stor omtanke om oss nära och kära. Han fick fyra barnbarn och familjen har sedan utökats med fem barnbarnsbarn. Han levde upp vid besök av de små och månade om oss alla. Vår käre far har nu fått vila från sina krämpor. Han lämnar ett stort tomrum efter sig, men vi kommer att minnas alla fina stunder som vi haft tillsammans och allt som han har gjort för oss. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Nils Lestander

Nils Lestander
Dödsfall

Anders Holmgren

Anders Holmgren
Dödsfall

Leif Hällgren

Leif Hällgren
Dödsfall

Ove Granlund

Ove Granlund
Dödsfall

Nils-Gunnar Oldman

Visa fler