Anneli Wallsson-Lidman

Anneli Wallsson-Lidman, Vallen.

Anneli Wallsson-Lidman

Anneli Wallsson-Lidman

Foto: Emma Lidman

Dödsfall2022-11-12 05:00

Under morgonen den 30 oktober tog vår älskade Anneli Wallsson-Lidman sina sista andetag, 63 år gammal. 

Anneli föddes 1959 i Mjövattnet, dotter till Eskil och Vivianne. Hennes lillebror Jan kom till världen sex år senare. Under skolgången i Mjövattnet var hon ensam i sin årskurs men hon hade många vänner i byn som förblev viktiga för henne. 

Som 16-åring flyttade hon hemifrån och utbildade sig inom hem- och hushållskunskap på folkhögskolan i Dalkarlså, eller som hon kallade det, "Dallas". Efter några år som hemsamarit och barnflicka fortsatte hon utbilda sig till förskollärare vid Luleå Universitet. 

1982 träffade hon Mikael som hon gifte sig med 1994. Dom fick tre barn tillsammans; Emma föddes 1986 och sedan Johan och David 1988. Familjen har sedan utökats med barnens respektive och fyra barnbarn. 

1984 köptes stugan i Kvicknäs som kom att bli smultronstället för hela familjen. Där spenderades hela somrarna under många år. Några år efter att stugan såldes började längtan efter stuglivet igen och 2017 införskaffades stugan i Gardsjönäs. 

2004 uppfylldes en av Annelis största drömmar, att få bo i en Västerbottensgård med järnspis på landet. I och med flytten till Vallen fick hon även större möjlighet att utöva några av hennes stora intressen: vistas i naturen och att arbeta i trädgården. Under sommarhalvåret var det få dagar som hennes händer inte var fulla med jord. Under årens lopp förvandlades huset och tomten efter hennes visioner och oerhörda kreativitet. 

Ett annat stort intresse var att se favorithockeylaget Skellefteå AIK. Under ungdomen följdes matcherna på plats på ”Isladan”, via radio och Norrans telefonväxel. På senare år har hon suttit bänkad varje match framför TV:n. 

Under de senaste ca 20 åren levde Anneli med den kroniska sjukdomen ME/CFS vilket begränsade hennes vardag och liv. Trots det såg hon positivt på livet och slutade aldrig drömma och planera för framtiden. Hon hade också en förmåga att njuta av stunden och de små glädjeämnena i vardagen. 

Anneli ställde alltid upp och fanns alltid där för sina närmaste. Med sin värme, generositet och sitt sätt att se alla har hon betytt så mycket för oss i familjen, men även för många andra som hon mött och lärt känna under åren. Vi kommer för alltid sakna hennes kärlek, kloka råd och trygga famn. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!