Anna Norén

Anna Norén, Gagsmark.

Anna Norén.

Anna Norén.

Foto: Joel Norén

Dödsfall2024-07-20 05:00

Vår älskade mamma lämnade oss söndag morgon den 7 juli i en ålder av 92 år.
Hon växte upp som enda barn till Sigurd och Ellen Forsberg, Källbomark. Mamma träffade vår pappa Gunnar på Anderstorps lanthushållsskola där hon började 1949. De gifte sig 1953 och bosatte sig i pappas hemby Gagsmark där de byggde upp sitt hem.

Samma år övertog de en släktings jordbruk som de utvecklade och drev tillsammans. De fick fem flickor och senare även barnbarn och barnbarnsbarn. Anna blev änka 1995.

Så många barn som hon har hållit i sin famn och varit en trygg plats för. I juni i år föddes hennes 38:e barnbarnsbarn. 
Hon var glad och stolt över att jordbruket levde vidare och med tiden utökades och idag drivs det av två barnbarn. Ända till slutet höll hon sig uppdaterad över vad som hände på gården.  

Mamma månade om alla i familjen och hade daglig kontakt med oss barn. Hon var intresserad av matlagning, bakning, blommor och odling. Att åka ut i skog och mark för att plocka bär av olika slag var alltid en höjdpunkt. En sticksöm var alltid på gång och många är de stickade sockar och vantar som hon gjorde till sin stora familj. 

Mamma var rättfram, ärlig, humoristisk och kärleksfull i sitt sätt. Hon var mycket social och hade lätt att knyta kontakter. Hon var också en mycket god historieberättare.

Efter drygt 70 år hade hon fortfarande kontakt med några av sina studiekamrater från Anderstorpstiden och planer fanns att de skulle träffas efter sommaren. 

De senaste åren hade mamma en liten lägenhet i Byske på Sörgårda trygghetsboende, där hon bodde växelvis och trivdes mycket bra med att delta i den sociala gemenskapen och de olika aktiviteter som erbjöds. Hon deltog också i vattengympan i mer än 30 år. Då hälsan blev försämrad senaste året så bodde hon mer permanent i Byske. 

Med sin livsglädje var hon familjens självklara mittpunkt och där vi ofta samlades för att umgås, äta eller fika tillsammans. Hon kommer att vara oändligt saknad men alla fina minnen finns kvar. 

Döttrarna Annika, Kerstin, Inger, Ellen och Berit 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!