Anna-Lisa Lindgren

Anna-Lisa Lindgren, Skellefteå.

Anna-Lisa Lindgren.

Anna-Lisa Lindgren.

Foto: Privat

Dödsfall2024-04-20 05:00

Vår älskade Anna-Lisa Lindgren avled på Skellefteå lasarett den 11 april. Hon blev 89 år. 

Anna-Lisa var född och uppvuxen i Bergsholmen, Skellefteå. Dotter till Knut och Gunborg Johansson, och med fyra yngre syskon. Efter avslutad grundskola jobbade Anna-Lisa ett kort tag som hembiträde och senare som butiksbiträde på Isakssons. När Åhléns (dåvarande Tempo) etablerade sig i Skellefteå blir Anna-Lisa en del av personalen och ansvarade för kontor och personalärenden fram till sin pension. 

Tidigt 1950-tal träffar hon sin livs kärlek, Göran, som hon sedan gifter sig med 1957. Paret var gifta i mer än 60 år. 1967 föddes familjens enda son, Fredrik, som alltid varit en mycket stor del av Anna-Lisas tankar och omsorg. Hon var också omåttligt stolt över sina tre barnbarn Fanny, Kalle och Klara.

Anna-Lisa hade redan i unga år ett stort intresse av att handarbeta och var en aktiv medlem i en syjunta. Gruppen träffades regelbundet och umgicks i över 60 år. Ett annat stort intresse för Anna-Lisa var livet med familjen i sommarstugan vid Falmarksträsket, med blommor och bärplockning i centrum.

Anna-Lisa sörjes närmast av sonen Fredrik med familj samt två syskon och deras familjer. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!