Anna Gustafsson

Anna Gustafsson, Lövånger.

Dödsfall 2 juli 2022 05:00

Vår kära mor Anna Gustafsson, Lövånger, har avlidit i en ålder av 95 år. 

Mamma föddes i Blacke, äldst i en syskonskara på 12 barn, hon hade även 3 äldre halvbröder.

Träffade sin livskamrat, Almar, där första dejten var en cykeltur i samband med Junior-träff i Uttersjöns bönhus. De gifte sig den 2 Juli 1949 och bosatte sig på pappas hemgård. Tillsammans fick de sex barn. 

När yngste sonen börjat skolan, gick mamma från att vara hemmafru till att arbeta, först som städerska på Furusnickaren och sen blev hon sjukhemmet trogen fram till pensionen.

När äldste sonen tog över jordbruket så flyttade mor och far till Lövånger, där levde de ett lugnt och socialt liv fram till pappas bortgång 1998. 

Mamma hade en positiv inställning till livet, världen utforskades och dagarna fylldes med vänner, barn, barnbarn och barnbarns barn.Träffpunkten blev en viktig plats i mammas hjärta. 

Ett stort intresse har varit allt handarbete, när händerna inte längre klarade av stickningen övergick hon till pärlbroderier. 

Till mamma var alla välkomna, kaffet alltid redo med hembakta bullar och goda kakor. Ingen av oss kommer att glömma mammas våfflor, de smakade alltid bäst i hennes kök.

Under covid gjorde internet intåg, att ringa och chatta via FaceTime, lyssna på gudstjänster samt utforska alla recept förgyllde de tråkiga dagarna. 

Mamma bodde de sista veckorna på Hemgården, hann gå på bröllop och levde livet fullt ut ända fram till sin bortgång.

Saknaden är stor men äntligen har mamma fått träffa pappa igen. 

Barnen med familjer  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Elsy Viklund

Elsy Viklund
Dödsfall

Dödsfall, Gotthard Olsson, Lövånger

Dödsfall, Gotthard Olsson, Lövånger