Ann-Mari Lundqvist

Ann-Mari Lundqvist, Springliden.

Dödsfall2023-11-30 05:00

Vår älskade mamma Ann-Mari har gått bort efter ett långt och innehållsrikt liv. Mamma föddes som äldst i en syskonskara på fyra. De första åren bodde familjen i Kvarnberg för att sedan flytta och bosätta sig i Gränsgård. Efter skolgång började hon som 14-åring att arbeta som kocka och senare som servitris, först i Norsjö och senare på Nya konditoriet i Malå.

Vid 23 års ålder gifte hon sig med vår pappa Bruno och flyttade till Springliden, där familjen så småningom utökades med tre barn. Mamma arbetade med jordbruket på gården samtidigt som hon hjälpte pappa som drev åkeri. Det var en social tillvaro med stor gästfrihet, en ständigt varm kaffepanna och en hel del matlagning. I samband med att jordbruket lades ner tog hon anställning i hemtjänsten där hon jobbade fram tills pensionen.

Handarbete var ett stort intresse och otaliga är de skickligt hemstickade plagg som vi i familjen fått glädje av. Hon tyckte också om att vara ute i naturen där hjortronplockning hade en särskild plats i hennes hjärta. Det hade också hennes älskade katter, som har varit ett särskilt gott sällskap sedan hon blev änka 2015. Mamma var mycket social och älskade att få besök av barn, barnbarn och på senare år även barnbarnsbarn, vars liv hon följde med stort intresse. 

Mamma hade turen att få vara frisk länge och kunde bo kvar i hemmet i Springliden, med stöttning från barnen. För två månader sedan flyttade hon till ett korttidsboende när hälsan sviktade. Mamma blev 90 år.

Mamma lämnar ett stort tomrum och många fina minnen efter sig. Vi saknar henne. 

Barnen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!