Ann-Mari Lundberg

Ann-Mari Lundberg, Arvidsjaur.

Ann-Mari Lundberg.

Ann-Mari Lundberg.

Foto: Privat

Dödsfall2024-08-01 05:00

Den 22 juli somnade Ann-Mari Lundberg in efter en kort tids boende på Blåklockan i Arvidsjaur.

Hon föddes och växte upp i byn Vågträsk som numera tillhör Malå kommun. Föräldrarna hette Seth och Svea Israelsson.

Hon och tvillingsystern Majbritt var de näst äldsta av fem syskon. Äldst var deras bror Stig och sedan fick de två yngre systrar Maddy och Addy.

Under skoltiden bodde dom inhysta hos familjer i byar där skolor fanns. Bland annat i Mörttjärn och Kokträsk.

Som ung jobbade Ann-Mari som piga på olika ställen runt om i kommunen, bland annat i Lindenäs och i Malåträsk hos Peter Höglund.

Vid en storstämningshelg i Arvidsjaur mötte hon sin blivande man, Manni Lundberg från Ravenjaur. 

Paret bosatte sig där och 1952 föddes sonen Benny.

Den 28 mars 1956 var Ann-Marie med om tågolyckan i Akkavare där 16 personer miste livet och tio skadades. Olyckan har klassats som den femte värsta i Sveriges järnvägshistoria. Ann-Mari  tillhörde de skadade och låg under en tid på sjukhus.

1967 flyttade familjen till Arvidsjaur och Ann-Mari tog olika jobb på samhället, bland annat städjobb. Så småningom fick hon arbete på Läderprodukter och sedermera på Formel där hon arbetade fram till pensioneringen. 

2003 dog maken Manni. Ann-Mari bodde sedan ensam men hade många vänner och bekanta som hon gärna hjälpte och ställde upp för.

Hennes intresse var familjen, plocka bär, vävning och att baka.

Tvillingsystrarna Ann-Mari och Majbritt har alltid stått varandra nära, hållit kontakt och träffats så länge hälsan tillät.

Ann-Mari sörjes närmast av sonen Benny, sonhustrun Christine och barnbarnen Karolina och Johan med familj, samt systern Majbritt med familjer. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!