Ann-Kristin Wallinder

Ann-Kristin Wallinder, Norsjö.

Ann-kristin Wallinder.

Ann-kristin Wallinder.

Foto: Privat

Dödsfall2022-12-23 05:00

Ann-Kristin, Norsjö, somnade in efter en kort tids sjukdom den 7 december, hon blev 76 år. Ann-Kristin föddes i Österfärnebo socken i Gästrikland och var äldsta barnet till Frans och Thea Olsson. Hon hade en syster och två bröder, Catharina, Jan-Olov och Magnus. 

Efter att ha träffat sin blivande make Jan-Erik Wallinder och avslutat sina studier till lärare flyttade de till Norsjö 1969. Där fick de två barn tillsammans, Greger och Cecilia. Hon var läraryrket trogen hela arbetslivet, med början på skolan i Bjurträsk för att sedan sluta sitt yrkesliv på skolan i Norsjövallen. Som lärare var hon mycket omtyckt, många är de elever som beskrivit henne som hård men rättvis. Rättvisa var viktigt för henne även utanför arbetet och hon stod ofta upp mot orättvisor och för människors lika värde. 

Familjen och vännerna har alltid varit viktiga för Ann-Kristin. Tillsammans med både familj och vänner upptäckte hon gärna nya platser, i Sverige och i när- och fjärran länder. På senare år upptäckte de glädjen med att resa runt med husbil och de tog mer än gärna med sig barnbarnen Lina, Jennie och bonusbarnbarnet Christopher när tillfälle gavs. 

På fritiden ägnade hon många och långa timmar till allt slags handarbete, hon har hjälpt otaliga människor med allt ifrån trasiga skoterdynor och dragkedjor till att sy folkdräkter och balklänningar genom åren. Hon spenderade gärna tid i bär- och svampskogen, i bridgeklubben, i trädgården, i bagarstuga och som kassör i olika föreningar. 

Ann-Kristin lämnar ett stort tomrum efter sig, men hennes klokskaper, hennes underfundighet, hennes integritet och kärlek kommer alltid att leva kvar i våra hjärtan. 

Familjen genom dottern Cecilia 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!