Ann-Kristin Lundmark

Ann-Kristin Lundmark, Malå.

Ann-Kristin Lundmark.

Ann-Kristin Lundmark.

Foto: Privat

Dödsfall2024-08-06 05:00

Vår älskade mamma har gått bort i sviterna av Alzheimers i en ålder av 80 år. Mamma var född och uppvuxen i Aha, Sorsele kommun.

Efter folkskola och hushållsskolan började hon som piga i Buresjön som 15-åring. Då träffade hon vår pappa, Arne Lundmark och dom fick sin första dotter Therese 1961, mamma var då 17 år. Dom bodde första tiden i Kåtaliden, sedan Sorsele. Där föddes deras andra dotter, Pernilla 1965, det blev även giftermål det året. Sedan blev det vidare flytt till Bispgården i Jämtlands län. Efter något år blev det flytt till Malå. Mamma hade under dessa år varit hemmafru, men efter något år i Malå fick hon anställning åt Postverket som brevbärare.

Det var ett jobb hon trivdes med, men det var då väldigt tungt och slitsamt. Efter många år var hennes rygg utsliten och hon blev sjukpensionär vid 52 års ålder. Det tyckte mamma var jobbigt, men fick då istället tid för sina barnbarn som var hennes allt. (Mamma blev mormor första gången vid 38 års ålder.) Barnbarnen Daniel, Emelie, Gabriel, Albert och Olivia har mycket tid och minnen med mormor.

Mamma hade stort intresse för inredning och var väldigt duktig med mat och bak. Många är vi som minns hennes goda bullar som hon bakade till exempelvis hockeykiosken då barnbarnen spelade hockey. Hemmet i Malå och stugan i Björkliden har många besökt och fått ta del av hennes gästfrihet och goda bakverk. En mer fantastisk och närvarande mamma och mormor kan vi inte ha haft.

Hon lämnar oss med stor sorg och saknad, men alla fina minnen av henne lever kvar. 

 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!