Ann-Kristin Åberg

Ann-Kristin Åberg, Bureå.

Ann-Christine Åberg.

Ann-Christine Åberg.

Foto: Privat

Dödsfall2023-01-21 05:00

Vår älskade Ann-Kristin har lämnat oss. Hon sörjes närmast av sin man Agnar, barnen Monika, Jonas och Jan samt barnbarnen, släkt och vänner. 

Ann-Kristin föddes den 15 november 1940 i Bureå. Hon var dotter till John och Gerda Holmlund och hade även en storebror Per-Olov.
Hennes mor avled i cancer då hon bara var 9 år gammal. 

Ann-Kristin blev Bureå trogen hela livet. Hon gifte sig 1961 med Agnar Åberg. Byggde hus på Bondevägen 1968 där hon bodde fram till sin död. 

Ann-Kristin var hemmafru tills barnen blev äldre för att sedan börja arbeta på Konsum i Bureå i nästan 30 år fram till pensionen. Som ung var hon medlem i mogen-ungdom och älskade att dansa och det var hon en mästare på. Sedermera införskaffades en husvagn och hon reste land och rike runt. Långa stärkande promenader runt Strömsholm gjordes nästan dagligen. Utlandsresorna till solen blev också många. 

Ann-Kristin drabbades av en stroke 2015 men kom starkt tillbaka. Med rullstol och rullator togs dagliga promenader. Hon drabbades tyvärr också av cancer som dock kunde hållas i schack av medicin. Till slut orkade inte kroppen mer och den 8 januari 2023 somnade hon fridfullt in på Skellefteå lasarett.

En fantastisk hustru, mor, mormor, farmor och vän har lämnat oss. Sörjd och saknad. Vila i frid. 

Agnar Åberg 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!