Ann-Katrin Grubbström

Ann-Katrin Grubbström, Arvidsjaur.

Dödsfall 17 juni 2022 05:00

Ann-Katrin Grubbström, Arvidsjaur, avled torsdag den 14 april. 

Anki, vår lillasyster var genom åren en källa till glädje för oss alla som fanns i hennes närhet. Hon var under många år familjens och bekantskapskretsens ”sambandscentral” genom att alltid ringa runt och påminna alla om att nu skulle syrran fylla år, glöm inte det, eller glöm inte att det blir sommartid i morgon. 

När hon själv skulle fylla år kunde hon börja ringa veckor eller månader i förväg, för säkerhets skull. Hon var fram till för några år sedan ytterst kreativ och såg till att ständigt utmana vardagen med nya inslag. Oändliga är de initiativ hon tog. Exempel är att hon anslöt sig, utan att anmäla sig, till en loppmarknad och prissatte och sålde en del av sina ägodelar. Hon önskade sig ett dragspel, fick ett, och satte sig i centrum och spelade med en burk intill sig i syfte att få ihop lite pengar. Att spela in TV-program på vhs var tidvis viktigt, liksom bingolotto. Att sticka och sälja sockar och att samla och sälja flaskor och burkar var under alla år ständiga sysselsättningar. Under en tid var hon alltså ett kreativt, street- smart födgeni.

Under senare år har hälsan sviktat och i takt med att krafterna avtagit har livet kommit att se annorlunda ut. Med en trygg vardag i ett tryggt boende har ändå hennes sista tid varit värdig. Hon somnade lugnt och stilla med en hand i sin hand. Vi kommer att sakna Anki.

Samtidigt värdesätter vi att hon med stöd av anhöriga, släkt, vänner och många andra människor och verksamheter, och på senare år boendet, fick ett innehållsrikt liv och att hon fick ett fint avslut. Minnet av vår käraste lillasyster kommer vi alltid att bära med oss. 

Syskonen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa