Ann-Christin Hällgren

Ann-Christin Hällgren, Skellefteå

Ann-Christin Hällgren.

Ann-Christin Hällgren.

Foto: Privat

Dödsfall2023-01-05 05:00

Vår älskade Ann-Christin har vid en ålder av 71 år lämnat oss. Hon sörjes närmas av barnen Anna, Sara och Sofia med familjer, syster Agneta med familj samt stor släkt och vänkrets. 

Ann-Christin föddes i Kalix och växte upp med sin syster Agneta. Båda deras föräldrar dog tidigt. Fadern i en arbetsplatsolycka 1958 och modern gick bort i cancer år 1966. Ann-Christin och Agneta utvecklade ett starkt och varmt systerskap som de värnade om under hela livet. 1967 Började Ann-Christin folkhögskolan i Kalix och där träffade hon sin Jan-Eskil. 1968 blev de ett par, blott 17 och 21 år gamla. Jan-Eskil kom in i Ann-Christins liv med ljus och framtidstro och skulle vara ett stort stöd och trygghet under 52 år som paret fick tillsammans.

Efter folkhögskolan flyttade paret till Stockholm där Ann-Christin utbildade sig till sjuksköterska på Sofiahemmet. Under sina 43 år i yrket arbetade hon inom flera olika områden. Många patienter har fått ta del av hennes yrkesskicklighet och trygga bemötande. Hon var även en uppskattad kollega och stolt representant för sjukvården. “Jag har haft världens bästa jobb”, sade Ann-Christin ofta när yrkesval kom på tal. 

Under tiden i Stockholm gifte de sig och fick sina två första döttrar. Sedan blev längtan norrut stor och 1978 flyttade familjen till Vilhelmina där de fick ytterligare en dotter. 1990 gick flyttlasset till Skellefteå där Ann-Christin arbetade fram till sin pension 2016. 

2020 gick Jan-Eskil hastigt bort och strax därefter fick Ann-Christin diagnosen cancer i bukspottkörteln. Trots sitt allvarliga sjukdomsbesked så valde hon att leva fullt ut även de sista två åren. Mellan läkarbesök och behandlingar med efterföljande biverkningar så reste hon bland annat med familjen till familj och släkt i södra Sverige, till Stockholm och till systern i Kalix. Hon mötte sjukdomen med acceptans och den trygghet som kännetecknat henne under hela hennes liv. Några dagar efter jul somnade hon in med sina döttrar vid sin sida. 

Ann-Christin var en stark och varm kvinna med en stor umgängeskrets. Hon hade den unika förmågan att sätta sin familj främst, men ändå vårda sina vänskapsrelationer samt egna intressen. Hon var ärlig, modig och månade om alla i sin närhet. Ann-Christin älskade att resa och makarna åkte ofta till nya platser där de njöt av god mat och nya upplevelser. Under sjukdomstiden var detta en av de saker hon mindes tillbaka på med glädje och tacksamhet. Framför allt var hennes familj, vänner och sitt yrkesliv något hon var oerhört tacksam över. Vi döttrar och syster med familjer minns henne som ett tryggt ankare. Hon kommer att vara saknad för evigt men hon lever vidare genom hennes kloka ord, handfasta råd och stora hjärta. Dessutom kommer vi alla att värmas av hennes fantastiska stickarbeten.

Ann-Christins livsgärning är nu över och hon gjorde världen till en bättre plats på många sätt. Hennes egen värld var dock som ljusast med Jan-Eskil vid sin sida och hon saknade honom stort under de sista åren. Nu hoppas vi att han tar emot henne på andra sidan och att de återigen får vara två. 

Döttrar och syster med familjer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!