Ann-Britt Lundmark

Ann-Britt Lundmark.
Ann-Britt Lundmark.

Ann-Britt Lundmark, Skellefteå.

Dödsfall 11 november 2023 05:00

Fredagen den 27 oktober somnade vår älskade Ann-Britt Lundmark in efter en lång sjukdomsperiod. Hon blev 73 år. Hon föddes i Estersmark, dotter till Paulina och Erik Johansson och syster till Jan-Erik och Lars-Olof.

Hon träffade sin livskamrat Leif Lundmark från Boliden 1967. Tillsammans fick de två barn, Niklas och Peter och under hand sex barnbarn som var hennes ögonstenar. 

Ann-Britt tog lärarexamen 1971. Hon var lärare under 43 år, i Bureå, Mobacken och Sjungande dalen. Hon hade ett personligt lugn och en stor empati och månade mycket om eleverna, inte minst för de som hade vissa svårigheter. Hon hade under sin lärartid cirka 700 elever. Klasskort och annat material har hon på samtliga. Sjukdomen Parkinson gjorde att hon fick avsluta sin lärarbana två år innan pension.

På sin fritid var hon mycket fysiskt aktiv. Hon gympade regelbundet under cirka 40 år. Hon tävlade i Vindelälvsloppet 10 gånger och ett antal Broarna Runt. Plocka bär av olika färger tyckte hon var berikande. Hon hade också ett stort intresse att handarbeta i olika varianter, sticka/sy och virka. 

De sista 1,5 åren har hon bott på äldreboendet Tor, där hon behövde hjälp med det mesta. Hon hade det mycket svårt den sista tiden med den grymma sjukdomen.

Vi har mist en underbar hustru, mamma och farmor, men känner en stor tacksamhet och stolthet över henne. Närmast sörjande är maken, barnen och deras familjer. 

Leif, Niklas och Peter 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa