Anki Södermark

Anki Södermark, Bjurfors.

Anki Södermark.

Anki Södermark.

Foto: Privat

Dödsfall2022-12-01 05:00

Vår älskade Anki Södermark somnade in den 13 november omgiven av sin familj i hemmet endast 53 år gammal, efter tre och ett halvt års kamp mot cancer. 

Anki växte upp i Bjurfors med föräldrarna Inger och Martin Boman och sin lillebror Anders. Hon hittade också en syster i grannflickan Catrine och deras vänskap har stått stark genom hela livet. 

1987 träffade hon sin livskamrat Östen Södermark. Tillsammans fick de tre barn Mattias, Mimmi och Molly. Efter 20 år tillsammans gifte de sig. Anki var aktiv i barnens uppväxt och mycket stolt över deras framgångar.

Från ung ålder visade Anki  ett stort engagemang, alltid redo att hjälpa till. Hon var väldigt aktiv inom IFK Bjurfors, hon satt i styrelsen som sekreterare, var lotteriföreståndare, ansvarig för bingoverksamheten och ansvarig för damfotbollen och ungdomsverksamheten.

Anki var extremt sportintresserad och var på alla IFK:s A-lags matcher i hockey och fotboll som hon hade möjlighet till. Det var Anki som skrev referaten från matcherna i Norran. När äldsta dottern började spela fotboll ställde Anki först upp som tränare och övergick sedan till lagledare med tiden. Hon fanns alltid med för att hjälpa till med stort och smått. 

Närmare trettio år har Anki jobbat på gruppboende Länsmansgatan och där fick hon utlopp för sitt kall att få hjälpa och ta hand om människor. Hon älskade sitt jobb, sina kolleger och brukarna där. Anki var även engagerad på sin arbetsplats och tog platsen som fackligt representant. Arbetsmiljö och trivsel var viktigt. 

Anki tyckte mycket om att baka, närhelst någon hälsade på fanns det alltid gofika i frysen. Hon älskade böcker i alla former och att resa var också något hon tyckte mycket om. Thailand och England fick många besök.

Anki var en varm och omtänksam människa med stort hjärta och hade många vänner. Vännerna fanns till för henne under sjukdomstiden. Familjen var det viktigaste för henne. Hon kommer alltid vara saknad.

För alltid älskad. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!