Anki Lindström

Anki Lindström, Frostkåge.

Anki Lindström.

Anki Lindström.

Foto: Privat

Dödsfall2023-11-25 05:00

Vår älskade mamma har efter en kortare tids sjukdom lämnat oss.
I mer än 40 år var hon världens bästa mamma, men också en livskamrat och farmor som alltid hade tid och värme över för pappa, oss barn och våra familjer. Hon var en otroligt kärleksfull och omtänksam person och från den dagen mamma och pappa blev föräldrar fanns det aldrig någon tvekan om att hennes barns välmående och behov skulle gå före hennes egna.

Hon föddes i Skellefteå där hon fick en bra start på livet tillsammans med sin mamma Berit och pappa Birger samt storebror Börje och lillasyster Gisela. I början av 70-talet träffade hon pappa, Harry Lindström, och de kom efter några år att bilda familj på pappas hemställe i Frostkåge. 

Stadsflickan trivdes på landet och en stor del av hennes liv kom att ägnas åt att sköta om hus, hem och allt annat som kommer med att bo på en gård. 

Hon var också noggrann med att vi skulle få göra saker tillsammans och otaliga är de gemensamma resor och utflykter vi gjort på skidor i fjällvärlden eller på båtsemester någonstans i Bottenviken. 
Också i vardagen var familj och gemenskap viktigt och vi saknar att se henne vid spisen stekandes köttbullar till nästa familjemiddag. 

Hennes sista år i livet innebar en flytt inom byn vilket möjliggjorde att hon fick ha bägge sina barn och alla älskade barnbarn väldigt nära, något som gav henne en guldkant på tillvaron. 

Hon tog sin sjukdomstid och sin död som resten av sitt liv, tappert kämpande, utan klagomål och med vårt välbefinnande i sammanhanget som betydligt viktigare än hennes eget. 

Mamma lämnar efter sig ett enormt tomrum, men vi minns henne med värme och kommer att bära med oss hennes kärlek resten av våra liv.

Tack för allt.  

Anki Lindström
Anki Lindström
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!