Anita Degerman

Anita Degerman, Skellefteå.

Anita Degerman.

Anita Degerman.

Foto: Privat

Dödsfall2022-11-19 05:00

Fredag den 11 november somnade vår älskade maka och mamma, Anita Degerman in efter en tids sjukdom. Hon somnade in i hemmet omgiven av sin familj. 

Mamma föddes och växte upp i Ljusvattnet, Burträsk, tillsammans med sina syskon Ragnhild, Rolf och föräldrarna Anna och Gustav Wikström.

Vår mamma och pappa, John-Erik, träffades när mamma arbetade i Alfred Larssons lanthandel i Bjurfors 1959.

De gifte sig i augusti 1960 och samma år flyttade de till Sörböle. Här föds vi barn, Maria -61, Anna -66 och Erik -70.

1972 flyttar de in i sitt nybyggda hus på Lövstigen. Mamma var hemma med oss barn under uppväxten. När vi blev lite äldre började hon arbeta extra i kiosk och leksaksaffär. När sedan Tipstjänst kom till Skellefteå i början av 80-talet kom det att bli hennes arbetsplats så länge som Tipstjänst hade verksamhet här. På Tipstjänst fick mamma arbetskamrater som hon uppskattade mycket. En del av dem förblev vänner genom livet.

Vi barn fick uppleva nästan 50 julaftnar på Lövstigen med familjen. Mamma och hennes omvittnat goda köttbullar kommer att vara saknade vid julborden framöver.

Barnbarn och barnbarnsbarn hade sin allra största supporter i mormor/gammelmormor som följde deras fritidsaktiviteter med stort nöje och intresse. Somrarna tillbringades i sommarstugan i Varuträsk där mamma trivdes bäst när hela familjen var samlad.

Vår mamma var nutidsorienterad och allmänbildad. Intresserad av samhällsfrågor och världsläget som hon höll sig uppdaterad kring.

Vi är många som kommer att sakna vår Anita men är tacksamma för de fina minnen vi har. 

Erik, Anna och Maria 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!