Anders Holmgren

Anders Holmgren, Skellefteå.

Anders Holmgren.

Anders Holmgren.

Foto: Privat

Dödsfall2022-10-05 05:00

Tisdagen den 20 september somnade Anders Holmgren stilla in. 

Anders föddes i Boliden 1933 och han var äldst av tre bröder. Mamma Hanna blev änka i unga år och Anders som var äldst av bröderna fick tidigt ta ansvar och hjälpa till. 

Han träffade Gun-Maj fd Rudholm som han blev kär i och de gifte sig 1958. Efter två år kom sonen Gunnar och efter ytterligare fem år fick de dottern Ulla. 

Anders var utbildad lärare och arbetade på Bolidenskolan både som lärare och studierektor i många år. 1990 flyttade paret till Skellefteå, Komvux kom att bli Anders nya arbetsplats och där arbetade han ända fram till pensioneringen. Paret blev medlemmar i Missonskyrkan (nuvarande Equmeniakyrkan) där Anders tyckte om att hjälpa till med olika praktiska saker. I kyrkan skapades många fina relationer och fler vänner lades till. 

Att tillbringa en vecka i fjällvärlden med fiske och att plocka hjortron med sina kompisar sa Anders aldrig nej till. Sommarstugan i Kankberg var också ett favoritställe. Där byggde han bland annat ett fint båthus då han var mycket praktisk och händig. 

Idrott var också ett stort intresse. Han missade sällan eller aldrig hockeykvällarna nere i bostadsrättsföreningens gemensamma samlingslokal.

Anders var en mycket social person och hade många gamla vänner och skaffade sig lätt nya vänner. 

Tack för att vi fick ha honom i våra liv.

Vila i frid. 

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!