Anders Holmbom

Anders Holmbom.
Anders Holmbom.

Anders Holmbom, Skellefteå.

Dödsfall 13 januari 2024 05:00

Anders Hompa Holmbom har efter en tids sjukdom lämnat mig och oss alla. Han somnade in i sitt hem på Ömheten måndag 8 januari 2024. 

Anders föddes och växte upp i Kåge, son till Kalle och Marianne Holmbom, och lillebror till Kent. Där gick han skola de sex första åren och högstadiet på Brännanskolan. De fortsatta studierna skedde bland annat på Solviks folkhögskola. 

Anders fick arbete på SKEGA i Ersmark, där han också fick vara med om den största händelsen i hans liv, den som ändrade allt. Genom en kristen arbetskamrat som tog Anders med till kyrkan fick Anders möta den Gud som grep hans hjärta och aldrig släppte sitt kärleksfulla tag om honom.

Anders upplevde en stark och tydlig kallelse till att bli präst, och utbildade sig vid Johannelunds teologiska högskola.

Den första prästtjänsten fick han i Piteå, på Efs i Munksund där han tjänade i 4 år, därefter tjänade han i Holmsund Efs, i Solbackakyrkan under 11 år.

Han reste, i ett par halvårslånga perioder, i ett ekumeniskt projekt till Indien till stöd för europeiska ungdomar som rest dit.

Genom alla år och alla tjänster var det för ungdomarna, särskilt de vilsna, lite besvärliga och truliga fjortisarna som hans stora hjärta klappade mest. 

Vid ett av alla de många konfaläger som Anders ledde, den gången på Strömbäcks folkhögskola där jag arbetade, lärde vi känna varandra. 

Vi gifte oss 2003, bodde i Strömbäck några år innan Anders tillträdde en prästtjänst i Norrängskyrkan, Lycksele. Där arbetade han i sex år innan han fick tjänst som ungdomspastor i Efs-kyrkan i Skellefteå.

Ett par år innan tänkt pension blev Anders sjuk och lämnade sin tjänst i förtid. De sista åren tillhörde vi båda, gemenskapen i Equmeniakyrkan Skellefteå. Sorgen och saknaden efter honom är utan gräns, men tacksamheten över att ha fått leva nära honom och dela hans utgivande liv är stor. Anders har fått betyda så mycket för så många, unga och gamla. Hans livs lopp är fullbordat och nu är han hemma hos sin Frälsare och Herre. Hoppet om ett återseende och Guds löfte om evigt liv bär oss som lever vidare.

Gunn 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa