Anders Hällgren

Anders Hällgren, Skellefteå.

Anders Hällgren Skellefteå

Anders Hällgren Skellefteå

Foto: Catrin Hällgren

Dödsfall2024-06-26 05:00

Vår käre Anders Hällgren har hastigt avlidit den 7 juni, han blev 71 år. 

Han var född i Skellefteå och uppvuxen i Gummarksnoret, son till Karl och Ellen Hällgren. 
Under sin barndom fick han lära sig att vara med i driften av den lilla gård som de drev. Gården som Anders senare i livet övertog.

Efter avslutad grundskola började Anders på Kaplanskolan där han utbildade sig till teletekniker. Det ledde till en anställning på Sinus högtalarfabrik i Bureå. 

Ingegörsexamen tog han 1978 och färden gick till Älvsjö, där väntade ett jobb på Elemtel med utveckling av telefoni och fax.
Väl tillbaka i Skellefteå har Anders jobbat på Memoteknik, Rönnskär och Tietoenator som också blev hans sista arbetsplats innan pensioneringen.

Jag, hans fru, träffade Anders på dans i Boliden 1972 och vi har hållit ihop sedan dess. Vår son Johan föddes 1978. Vi tre gjorde allt tillsammans, myskvällar, idrottsevenemang, fisketurer, fjällresor och många utlandsresor. Den sista resan gick till Cypern när Anders fyllde 70 år tillsammans med son och sonhustru.

Förutom sin kära familj och ett yrkesliv hade Anders ett stort intresse för bilar och motorer. Han var också väldigt intresserad av historia och hade djup kunskap i detta ämne. Att bygga var också ett intresse, han byggde och renoverade både i Gummark och på Nordlandergatan. 

Att diskutera om politik och samtiden var något han under hela sitt liv gjorde, många härliga kvällar med samtal har det blivit genom åren med familj och vänner.

Anders kommer att bli saknad av sin familj, släkt och vänner, men han kommer att leva kvar i berättelser om hans liv. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!