Alva Vikström

Alva Vikström, Tallträsk.

Dödsfall2023-10-20 05:00

Den 12 oktober somnade vår mamma in efter många år med sjukdom. Mamma föddes 1942 som första barnet till Algot och Vilma Karlsson, Storbäcken. 

Familjen utökades sedan med tre barn. När skolgången var avklarad varvades jobbet som hembiträde med att gå lanthushållsskola i Vindeln. 1964 gifte sig vår mamma med vår pappa Gunnar. De köpte 1965 Gunnars hemgård. Mamma var då hemma för att ta hand om det lilla jordbruket, hus, hem och vi tre barn som kom. 

2000 gick vår lillasyster bort, det var en stor sorg för hela familjen. När vi barn blivit äldre började mamma jobba utanför hemmet då främst som lokalvårdare åt kommunen. Mammas stora intresse var att fiska. Sommar som vinter spenderades många timmar ute på Tallträsket. De årliga resorna upp fjälls för att fiska uppskattade mamma mycket och såg fram emot. Mamma hade också ett stort intresse i att laga mat och baka. För mamma var det viktigt att samla familj släkt och vänner till bords för att fika eller äta god mat.2 015 började sjukdomen som mamma besvärats av i flera år att ta mer plats.

Mammas önskan var då att få flytta till ett boende i Burträsk. 

Vi är så tacksamma för allt mamma gjort för oss barn och familjen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!