Alrik Sandström

Alrik Sandström.
Alrik Sandström.

Alrik Sandström, Ytterbyn, Lövånger.

Dödsfall 25 mars 2023 05:00

Vår älskade Alrik Sandström har efter en kort tids sjukdom somnat in på Skellefteå lasarett, söndagen den 19 mars.

Alrik föddes den 11 februari 1933. Han växte upp i Björknäs, Norsjö som andra barnet av fem i familjen Johannes och Kristina Sandström. 

Redan i unga år fick han börja sin bana i skogen, sedan följde han sin farbror Folke som målarlärling för att lära sig målaryrkets konster.

Han fortsatte som målare fram tills han tog över sina föräldrars jordbruk i Ytterbyn, Lövånger. 1961 träffade han sin blivande hustru Essel på dans i Robertsfors. De gifte sig 1966 och fick tre barn, Torbjörn, Ann-Christine och Mattias. Senare fick han även tre underbara barnbarn.

Hans stora intresse var arbete och åter arbete. Han hade alltid nya projekt på gång, antingen i skogen eller i form av byggnationer. Efter pensionen inköptes en sommarstuga i Fäbodträsket, Norsjö. Han var inte rädd för utmaningar och vid 80-års ålder fick han möjligheten att bygga upp en timrad stuga, vilket var något som han aldrig provat men som han gärna ville göra.

Han tyckte om att vara i skogen, plocka bär, jaga älg och fiska. Han kunde sitta länge ute på sjön för att få den största fisken.

Vår saknad är stor, men vi är glada att han fick somna in lugnt och stilla.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa