Allan Lundström

Allan Lundström, Skellefteå

Allan Lundström, Skellefteå

Allan Lundström, Skellefteå

Foto: Bo Lundström

Dödsfall2024-08-24 05:00

Min make och vår pappa Allan Lundström har lämnat oss i en ålder av 95 år.
Han efterlämnar maka och barn med familjer.

Allan föddes i Frostkåge 1929, som tredje barnet till Gunnar och Elin. Tyvärr gick hans mamma bort något år senare, men Gunnar gifte om sig med Linda och ett till syskon föddes in i familjen. Han började tidigt att jobba i skogen, ett intresse som sedan präglat hans liv. Arbetslivet var i början olika typer av skogsjobb. Allt från stämpling av skog till att leda arbetslag i Västerbotten, men även arbete i Norge och Finland. 1963 började han jobba åt Skellefteå Bilfrakt för att 1967 börja jobba åt Skellefteå kommun som renhållningschef. 

Allan var social och nyfiken, pratade gärna med både kända och okända människor som han stötte på. Han var intresserad av vad som hände i omvärlden och följde med i nyheter och sporthändelser, många gånger via uppdateringar i Text-TV. Allan var välorganiserad och praktisk lagd och hade ett extremt gott minne och lokalsinne. Egenskaper som hjälpte i arbetslivet och i det privata, med allt från fiskeresor till arbete i Svenska kyrkan som kyrkvärd, mångårig ljusugnsbrödsbagare inför olika julmarknader samt i olika styrelser inom kyrkan.

Mitt i livet blev kom han med i Tempelriddarna (RT Sirius). Ett engagemang som han tog på stort allvar och som kom att betyda mycket för honom personligen. Många är de sammankomster, möten och uppdrag han haft där.

1955 gifte han sig med Mary och dom hann få ett nästan 70-årigt äktenskap med två barn, 4 barnbarn och just nu 3 barnbarnsbarn. Barnbarnen var mycket viktiga för honom. Våra barn kommer ihåg långa sköna somrar i sommarstugan Sjötorpet med bad och fiske, där han lärde dom att fiska bäckforell och abborre med ett outtröttligt tålamod.

Arbetet i skogen och bär- och svampplockning gav Allan en god fysik som gjorde att han ofta gick till Regnbågen, det boende som Mary hamnade fem år före honom. I januari 2024 ramlade Allan och det blev starten på en försvagad hälsa och han somnade lugnt och stilla in den 14 augusti, efter några dygn med nära och kära vid sin sida.

En god make och en bra far har lämnat oss. Vi saknar honom och vi minns honom med värme och tacksamhet, med en förvissning om ett återseende.

Mary, Bo och Annika med familjer
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!