Allan Boström

Allan Boström, Skellefteå.

Allan Boström.

Allan Boström.

Foto: Privat

Dödsfall2022-10-08 05:00

Vår älskade pappa, morfar och svärfar Allan somnade in lördag den 1 oktober på Ömhetens äldreboende. 

Pappa föddes i Hedfors och var näst yngst i en syskonskara på nio. Han fick tidigt börja arbeta med bland annat skogsarbete, flottning och kolning. Efter att ha gått lantmannaskolan på Anderstorp och Hampnäs folkhögskola utbildade han sig till lärare i Luleå. Efter att ha arbetat på olika skolor kom han till Norrhammarskolan tidigt 1970-tal och arbetade där som lärare och yrkesvalslärare fram till pensionen. 

1956 gifte han sig med Ingeborg (född Furberg) och de fick tre barn tillsammans. Vi bodde i Kusmark fram till 1965 när huset i Kåge stod klart. Där blev pappa och mamma kvar till 2012 när flyttlasset gick till en lägenhet i Skellefteå. 

Det politiska intresset växte tidigt och under 1960-talet började han engagera sig i kommunalpolitiken, vilket så småningom ledde till att han blev vald till kommunfullmäktiges ordförande i Skellefteå kommun. Han blev kvar i 24 år på den posten. Som pensionär fortsatte han med såväl kommunala som olika styrelseuppdrag.

Under hela sitt liv var pappa fysiskt aktiv, han jobbade mycket i skogen och tränade regelbundet, framför allt skidåkning. Fyra Vasalopp hann han med, något han var väldigt stolt över. 

2019 förlorade pappa sin livskamrat Ingeborg och han bodde kvar i lägenheten fram till januari 2022 när det inte längre fungerade. 

Pappa var en otroligt positiv person och full av humor och livsglädje. Ett stort nöje var att spela  piano och sjunga, framför allt Dan Anderssons visor och på äldre dagar den ständigt återkommande Amazing Grace. Han älskade att stå i centrum och tog stor plats vart han än var. Det var lätt att tycka om honom. 

De sista åren var ute i solen den plats där han trivdes bäst. Vi är så tacksamma för att han fick en sådan fin sista sommar i trädgården på Ömheten.  

Barnen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!