Allan Berglund

Allan Berglund, Byske

Allan Berglund

Allan Berglund

Foto: Privat

Dödsfall2024-09-28 05:00

Allan växte upp i Ulriksberg, Myrheden, som äldste barnet i en syskonskara på nio barn. Kontakten med sina syskon var något som Allan månade om under hela sin livstid. En enkel promenad, ett fika tillsammans eller ett kort telefonsamtal, mer behövde det inte vara. Allan hade även en fin kontakt med vännen Mayvi med barn och barnbarn vilket han månade mycket om. Allan satte värde i det lilla och sparade på alla teckningar, vykort och foton från giftermål och födelsedagar, som han fått genom åren.

Allan hade ett bra minne för år och datum och berättade gärna om minnen från förr. Ett betydelsefullt minne för Allan var fjällfisket med bröderna Arne, Alf och Sören. Allan berättade även om sitt arbetsliv där han jobbade i skogen åt Domänverket där han trivdes mycket bra.

Andra fina minnen att minnas tillbaka på var de somrar när släkten samlades i stugor och husvagnar i Ulriksberg för att umgås under enkla former vid måltider, utflykter med korvgrillning, fiske eller bad. Bröder som med glimten i ögat och hjärtat på rätt ställe retades mellan varandra och med sina systrar.

På äldre dagar bosatte sig Allan i Byske där han trivdes mycket bra. Den sista tiden bodde Allan på Norrgårda vårdboende. Allan var väldigt tacksam över det stöd han fick av personalen. Allan somnade in den 9:e september efter en god kopp kaffe och en pratstund med personalen.

Allan var en enkel, omtänksam och vänlig person och kommer att vara saknad.

Syskonbarn

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!