Alf Lundqvist

Alf Lundqvist, Kåge.

Alf Lundkvist.

Alf Lundkvist.

Foto: Privat

Dödsfall2023-02-28 05:00

På måndag den 20 februari somnade våran pappa, Alf Lundqvist, in på Hedvigsgården i Kåge. Han blev 88 år.

Pappa blev trogen Kåge hela livet. 1958 byggdes villan på Ulriksgatan där vi barn växte upp. 

Pappa var för många känd som en stor entusiast inom fotboll och ishockey i Kåge IF. Först som spelare i fotbollslaget, och sedan framförallt som lagledare för hockeylaget. Otaliga gånger steg han upp mitt i natten för att skrapa och spola isen på hockeyplanen vid skolan. Han var lagledare tills laget gick upp i Kågedalens AIF. Pappa engagerade sig i den klubben också.

Pappa var den näst äldsta i syskonskaran på fem bröder. Pappa, tillsammans med brodern Mats, förde släktens tradition inom målaryrket vidare efter vår farfar. Släkten Lundqvist var kända som målare i många generationer. 

Pappa provade också på rollen som auktionsutropare. Han var många gånger medhjälpare och avbytare till vår farfar Sigurd vid auktioner runt om i Skellefteåtrakten. Han hade också en del uppdrag själv som utropare.

Vår pappa ställde alltid upp och hjälpte oss barn när vi behövde hjälp med måleri eller andra arbeten. Han hade alltid tid för oss även om han egentligen var upptagen med annat. 

Pappa var även engagerad i politiken, och var under många år verksam i Kåge arbetarekommun. Han var också engagerad i styrelsen för SKEBO som representant för Kåge arbetarekommun. 

Pappa var genom livet en mycket social person. Många var de tillfällen när vi hade gäster i vårt hem. Pappa tyckte också om att vara ute på danstillställningar och ansågs som en mycket dansant man.

Ett annat stort intresse var jaktintresset. Pappa jagade både småvilt och älg.

Efter att vår mamma avled efter en lång tids sjukdom, såldes villan på Ulriksgatan och pappa flyttade till lägenhet. Tyvärr drabbades han av en stroke som bland annat gjorde att han tappade talet. En tid efter det flyttade han in på Hedvigsgården.

Pappa är i ljust minne bevarad och saknaden är stor. 

Barnen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!