Åke Lundgren

Åke Lundgren, Skellefteå.

Åke Lundgren.

Åke Lundgren.

Foto: Privat

Dödsfall2022-03-05 05:00

Vår älskade pappa Åke Lundgren, 82 år, somnade in för gott 28 februari, omfamnad av sina närmaste och fint omhändertagen av personalen på Brogården, Utsikten. 

Åke är född och uppvuxen i Gamla Falmark. Föräldrarna Hildur och Ragnar fick sex barn och syskonen fortsatte ha fin kontakt genom livet. Åke och makan Monica tog över hemstället där vi tre döttrar fått växa upp och njuta av livet på landet med djur, natur, skoter och båt. Pappa höll sig sysselsatt och tvekade aldrig när något skulle fixas eller uppfinnas. Att ingenting är omöjligt har vi verkligen fått se och lära oss. Pappa tyckte om all sport och har utövat många idrotter aktivt. Han arbetade större delen av sitt liv på Alimak, bland annat som svetsare och inköpare. Han trivdes med sina goda kollegor och det var där han träffade sitt livs kärlek, Monica.

De valde så småningom att flytta till Anderstorp för att ha närmare till barn och barnbarn, vilket har varit till stor glädje för oss alla. Barnbarnen älskar att vara i deras hem fyllt av villkorslös kärlek för dem. 

Vi har många sköna minnen från våra semestertrippar som ofta gick till Luftabadet och Nalovardo, lagom långt bort för pappa som helst ville vara hemma på gården. Några utlandsresor blev det också och eftersom pappa var intresserad av allt och alla har det gett oss roliga minnen för livet. 

Vi är tacksamma för alla som nu stöttar oss i vår sorg med så fina ord om pappa. Det som nära och kära förknippat med Åke är hans glädje och smittande skratt. Hans omtanke om andra var genuin och han tvekade aldrig att hjälpa någon. Vi saknar pappa gränslöst och sorgen gör så ont, men vi är tacksamma för alla fina och glädjefyllda minnen vi har med oss som gör att gråten alltid får avslutas med ett hjärtligt skratt. 

Charlotta, Jessica, Caroline 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!