Åke Karlsson

Åke Karlsson, Östanbäck.

Åke Karlsson.

Åke Karlsson.

Foto: Privat

Dödsfall2023-02-11 05:00

Den 28 januari 2023 somnade Åke Karlsson in i sitt hem. Närmast sörjande är hustrun Ewy samt barnen Therese och Thomas med familjer. 

Åke föddes 1936 i Östanbäck och var äldst av två syskon. Föräldrarna Emanuel och Dagny Carlsson var lantbrukare och Åke fick tidigt hjälpa till i jordbruket. Han var tidigt intresserad av språk och har berättat hur han fick agera tolk åt finska flyktingar under kriget. 1976 gifte han sig med Ewy Markström och tillsammans fick de två barn.

Under den större delen av sitt arbetsliv arbetade Åke som maskinist på Skellefteå Kraft och var stationerad vid Finnfors kraftstation.

1984 tog han över föräldrahemmet och förvaltade skogen parallellt med förvärvsarbete.

Ett av Åkes stora intressen var resor och otaliga är de anekdoter från resor till olika länder som han delade med sig av. Åke tyckte också om att läsa och lära sig om nya ämnen och han besökte flitigt biblioteket för att förkovra sig om kvantfysik och istider eller för att låna deckare. Andra intressen var sommarstugan, barnbarnen och att umgås med familj och vänner. Åke var generös och hjälpsam och ställde gärna upp och hjälpte till med vedhuggning, renovering och barnpassning. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!