Åke Hjalmar

Åke Hjalmar.
Åke Hjalmar.

Åke Hjalmar, Skelleftehamn.

Dödsfall 23 april 2022 05:00

Åke Hjalmar, mammas stora kärlek, vår fantastiska pappa somnade in lugnt och stilla i mammas famn på skärtorsdagens morgon, efter en lång tids sjukdom. 

Pappa föddes i maj 1948 och växte upp i Skelleftehamn som bror till Ulf, son till Thor och Marianne Hjalmar. Tidigt var han nyfiken på livet, det kom aldrig att lämna honom även om Alzheimer seglade upp som en dimma på horisonten. Mamma har funnits vid hans och vår sida i vått och torrt som familjens ankare. Pappas glada humör, energi, omtanke om andra och rättrådighet gjorde att han knöt vänskaper, såg och mindes människor på ett enastående sätt. Många intressen har följt hans morgonpigga liv. Det största intresset var nog det genuina för andra människors väl, oavsett vem man var. Pappas största sportintressen har varit segling, hockey och trav. Segelbåtar har ägts sedan 16 års ålder och många är de hamnar och bryggor där pappa lagt till med familj och vänner.

Att gissa de antal skridskoskär han tagit från uterinken på Myrängen, till veterancup i forna Tjeckoslovakien är omöjligt. Stolt var han också när han köpte sin första travhäst Hjalle Yster i Kusmark. Yrkeslivet började som elektriker på Rönnskär, efter några år gick han över till och stannade på personalavdelningen. Pappa hade ett stort civilkurage och stod rakryggad upp för den som behövde hjälp, Vi förstår att han lämnat stora avtryck. Kärlek var något som var en självklarhet för pappa. Han träffade mamma 1972 när han var den där snygga hockeykillen i RIF. De gifte sig 1976 och samma år föddes jag och 1980 föddes Erik. Hans omsorg om familjen var total, alla var vi omhuldade av hans stora famn. Pappa hann också bli stolt morfar till Ida och Kim, samt stolt farfar till Emilia och Linn.

Vi kan fortfarande minnas hans obetalbara skratt. Pappa fick segla iväg på sin sista färd innan dimman kom.
Vi är kvar ombord Kapten. 

Familjen genom Åsa 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa