Åke Bjurman

Åke Bjurman, Ursviken.

Dödsfall 18 juni 2022 05:00

Vår älskade Åke Bjurman somnade in den 6 juni i kretsen av sina närmaste. Åke föddes som äldste sonen till Bengt och Astrid Bjurman i Skråmträsk. Han fick tidigt hjälpa till på bondgården och han var intresserad av jordbruk och hästar. Efter värnplikten arbetade han hos Bröderna Lundberg och monterade traktorer. Han hann också med att vara mejeriarbetare innan han träffade vår mamma Inger Brännström som han gifte sig med. Tillsammans övertog de Ingers hemgård i Ljusvattnet. I äktenskapet föddes tre barn, Jan, Helena och David. När äktenskapet senare tog slut levde han ensam och arbetade som vaktmästare hos Skebo, där han var mycket omtyckt av de boende. 

Dans och bilar blev ett stort intresse. Han har polerat många bilar och hade alltid ren och fin bil. 1995 träffade han Inger Eriksson som han sedan levde med till sin bortgång. De trivdes i sin husvagn på somrarna och stod många år på campingen i Burträsk. Åke var en duktig dansör och berättade ofta historier som roade alla. Efter pensioneringen började han, tillsammans med ett gäng ”gubbar”, att bygga ”skihagar” och det höll han på med i många år. 

Åke fick sex barnbarn och sex barnbarnsbarn. Tyvärr drabbades Åke av Alzheimer och vårdades sista månaderna på Trivselns vård och omsorgsboende i Ursviken där han fick mycket fin vård.

Åke kommer att vara djupt saknad. Han efterlämnar många fina och underhållande minnen. 

Barnen och Inger 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa