Agneta Olofsson

Agneta Olofsson, Skelleftehamn.

Agneta Olofsson.

Agneta Olofsson.

Foto: Privat

Dödsfall2024-03-16 05:00

Den 4 mars 2024 somnade mamma in på Skellefteå Lasarett, efter en kortare tids sjukdom i kretsen av sina närmaste och ett händelserikt liv nådde sitt slut. 

Mamma Agneta föddes den 26 maj 1942 som äldst av tre barn i Paul och Majken Nordlinders familj. Hon växte tillsammans med syskonen upp på Uddvägen i Skelleftehamn, i huset föräldrarna tog över efter Pauls pappa. 

Redan i unga år visade det sig att mamma hade ett läshuvud av sällan skådat slag, den nioåriga grundskolan avslutades redan efter årskurs åtta med toppbetyg i alla ämnen. Som en av de första i släkten valde mamma att fortsätta på den akademiska banan och läste på Latinlinjen vid läroverket i Skellefteå, för att sedan gå vidare till Uppsala Universitet där hon läste till språklärare.

I arbetslivet arbetade mamma under många år som språklärare på högstadiet i Bureå, Ursviken samt Skelleftehamn.

Mamma och min pappa Donald träffades under slutet av 1973 och gifte sig den 17/1 1975 i Umeå. I november utökades familjen med sonen Stefan som kom att bli enda barnet. De bosatte sig i det stora röda huset på Södra Hamngatan 1976, med en strålande utsikt över Kurjoviken och har fortsatt bo där sedan dess.

Fritiden spenderades under många år gärna med att i båtlivets tecken besöka mer eller mindre alla spännande resmål längs de svenska och finska kusterna i den stora fritidsbåt pappa byggde under mitt första levnadsår.

Mamma var en mycket omtänksam människa och väldigt förtjust i och stolt över de tre barnbarnen hon berikades med 1998, 2000 samt 2011. Barnbarnens högtidsdagar fanns alltid närvarande i mammas minne och det var inte en enda namnsdag eller födelsedag som barnbarnen inte fick mottaga gratulationer från farmor och farfar.

Mamma är saknad, men aldrig glömd.  

Familjen genom Stefan 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!