Agneta Bjurman

Agneta Bjurman, Skellefteå.

Agneta Bjurman.

Agneta Bjurman.

Foto: Privat

Dödsfall2024-03-27 05:00

Lördag den 16 mars, en solig och vacker vårvinterdag, lämnade vår älskade mamma oss hastigt efter en kort tids sjukdom. Hon blev 72 år.

Mamma föddes 1951 som nummer två i en syskonskara om tre. Hon är född och uppvuxen i centrala Skellefteå tillsammans med storebror Owen, lillasyster Karin, pappa Ragnar och mamma Marianne Lundberg. Hon har varit Skellefteå trogen hela sitt liv förutom en avstickare till Sundsvall där hon studerade till sjuksköterska.

Mamma spenderade sitt yrkesverksamma liv inom vård och omsorg. Hon inledde karriären inom landstinget och gick sedan vidare inom företags- och skolhälsovård. Utöver yrket som sjuksköterska har hon även drivit eget företag, varit aktiv inom flera föreningar och förbund samt under en tid politiskt aktiv. Mamma var ständigt nyfiken på att lära sig nya saker och har gått utbildningar och kurser inom ett flertal olika områden och genrer. 

1972 gifte sig mamma med vår pappa Anders Bjurman. Tillsammans fick de två barn, Emil 1975 och Stina 1981. 1990 gick mamma och pappa skilda vägar.

Mamma hade en unik förmåga att få kontakt med människor, unga som gamla, och hon såg alltid det goda i varje individ. Hon var en trygg, varm och omtänksam person som månade om sina nära och kära och den omsorgen räckte även till andra som hon kände behövde en hjälpande hand. Hon var glad och social och hade ett smittande skratt. Även om hennes liv har kantats av flertalet svårigheter var hon tacksam och har alltid sett möjligheterna. 

Under flera år var hennes sommarstuga i Ragvaldsträsk hennes oas där hon fixade och donade och skapade en mysig och välkomnande plats både för henne själv, familjen och vännerna. 

Mamma var mycket barnkär och barnbarnen var hennes stora lycka och livselixir. Hennes närvaro och kärlek till barnbarnen var så härlig att se. Hemma hos mamma kände sig alla välkomna och hemmastadda och hon var en generös person som med sina samtal och sin närvaro alltid lyfte personerna i sin omgivning. 

Mamma lämnar ett stort hål efter sig som är omöjligt att fylla. Samtidigt så minns vi vår mamma, farmor, mormor och svärmor som den underbara och generösa människan hon var och hon kommer för alltid att finnas i våra hjärtan. 

Alltid älskad och saknad, men aldrig glömd. 

Barnen Emil och Stina 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!