Agda Andersson

Agda Andersson, Norsjö.

Agda Andersson.

Agda Andersson.

Foto: Privat

Dödsfall2022-12-10 05:00

Agda Andersson, Norsjö, somnade in natten mot fredagen den andra december omgiven av sina båda döttrar.
Mamma föddes 1934 och växte upp i Nyklinten med en storebror och en lillasyster. Där hemma hjälpte hon ofta till med att sköta hushåll och djur. Mamma tyckte om att gå i skolan som barn. 

1958 gifte hon sig med sitt livs stora kärlek, Allan. De bosatte sig i hans hemby Granliden. Där drev de ett mindre jordbruk med några mjölkkor och några andra djur. Mamma hade ett halvtidsjobb med mjölkning och skötsel av djuren. I övrigt var hon hemmafru och skötte hem och hushåll med bravur. Människor och djur var något hon hela sitt liv månade om.
Lyckan var stor när de fick sin första dotter 1962 och så även en andra dotter 1964. Senare fick de även två omtyckta mågar och fyra högt älskade barnbarn. Hon hann även få tre barnbarnsbarn.
Mamma var under många år aktiv i Friluftsfrämjandet i Stenabäcks skidstuga, där ingick hon i matgruppen som ofta lagade mat till olika evenemang där, hon ingick även i styrelsen där i några år. 

Mamma gillade också blommor och trädgårdsskötsel.
2014 blev så pappa sjuklig och tvingades amputera ett ben, då blev det svårt att bo kvar i deras älskade Granliden så då flyttade de till Klockarbo i Norsjö. Där trivdes de bra, trots att som de uttryckte det "det är ju inte som hemma".

2016 fick mamma diagnosen Alzheimers men de klarade sig trots det bra tillsammans på Klockarbo. I juni 2018 firade de 60-årig bröllopsdag men så i augusti samma år avled hennes älskade Allan. Tiden efter det blev jobbig och hösten 2919 blev det ohållbart för mamma att bo kvar själv på Klockarbo så då flyttade hon till Solbacka äldreboende där hon bodde fram till sin död.

Mamma var en varm, snäll och omtänksam person som lämnar ett stort tomrum efter sig, och vi kommer alltid att minnas henne med värme och kärlek. 
Hon sörjes närmast av två döttrar med familjer men även övrig släkt, vänner och grannar. 
Familjen genom dottern Berit 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!