Ada Holmström

Ada Holmström.
Ada Holmström.

Ada Holmström, Kusmark.

Dödsfall 30 april 2022 05:00

Ada Holmström, Norra Brönet, Kusmark, född Sundberg somnade lugnt och stilla in den 20 april på Hedvigsgården i Kåge, med sina anhöriga vid sin sida. 

Mamma växte upp i ett kärleksfullt hem i Stormark, hos Nils och Ester Lundberg och deras döttrar Magda och Valborg. Dit kom hon 6 månader gammal från Bergsbyns barnhem. Hon härstammade från Åbyn, Byske. I vuxen ålder fick hon en fin kontakt med sina syskon, sin mamma och övrig släkt. 

Mamma gifte sig 1952 med Aron Holmström, Kusmark och vi pojkar kom till världen, Hans 1954 och Sören 1960.

Hon drabbades av tbc i början av 60-talet och låg på sanatorium under ett år. Det var en jobbig tid för henne, men hon var en av de två, av tio på avdelningen, som överlevde sjukdomen.  

Sitt första arbete var på Skellefteå Lasarett i slutet av 40-talet. När hon bildade familj skötte hon hemmet och jordbruket. I slutet av 60-talet blev hon fabriksarbetare på Lööveverken i många år. För att sedan återvända till sitt verkliga kall, att vårda människor på Skellefteå Lasarett. 

Efter pappas hastiga bortgång 1997 fanns barn och barnbarn i närheten som skänkte henne stor glädje. Efter en tid så träffade hon vännen Gunnar Marklund, Drängsmark och de fick många fina år tillsammans.

En glad och busig mor/farmor har nu lämnat oss. Tack för allt! 

Hans och Sören med familjer 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa