Under midsommarhelgen firade Bureå kyrka 100 år

Bureå kyrka firade under helgen sitt 100 års jubileum.

Bureå kyrka firade under helgen sitt 100 års jubileum.

Foto: Marianne Hedman

Familj2020-06-25 05:00

Under denna strålande vackra midsommarhelg firade Bureå Församling som planerat jubileumet av Bureå kyrkas 100-årsdag. Ett 50-tal församlingsbor samlades under midsommardagen för att vara med på jubileumsgudstjänst som komminister Markus Ahlstrand, kyrkoherde Robert Koss och familjen Palos höll i. 

I början av sin predikan påminde Markus Ahlstrand oss om kyrkans plats för glädje vid dop, konfirmation, vigslar, skolavslutningar och andra högtidsdagar. Men han påminde oss också om att kyrkan finns där för oss som stöd vid oro och sorg som vi drabbas av. Vi gjorde tillsammans en mycket fin gudstjänst.  

Vid gudstjänsten spelade familjen Palo vid tre tillfällen och de spelade ”Nu grönskar det i dalens famn”, ”Den blomstertid nu kommer ”och ”Intet kan oss skilja från Guds kärlek”. Hela gudstjänsten avslutades med psalmen 790, ”Ge din kyrka kraft att höras.”

Därefter bjöds vi ute på gården där man kunde köpa en tröja med trycket ”Säg grattis till en vacker 100-åring” samt att alla fick glass.

På söndagens firades jubileumsmässa med kyrkoherden Robert Koss och där komminister Markus Ahlstrand i sin predikan lyfte den profetiska roll som kyrkan har haft i alla tider. Under mässan spelade kyrkomusikern Lars Palo som vanligt magnifikt på både gitarr, munspel och till postludium ett verk av Felix Mendelssohn. Kyrkoherde Robert Koss kunde därefter tacka och önska alla en fortsatt bra sommar.

Gunnar Hedman

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!