Stig Olsson Skellefteå

Familj2020-06-27 05:00

Lördagen den 13 juni somnade Stig in i hemmet efter en tids sjukdom, en månad innan han skulle fylla 72 år. 

Stig var uppvuxen i Krångfors, som andra sonen av två till Artur och Ingrid. Stig sa ofta att han hade turen att få världens snällaste storebror. 

Efter avslutad skolgång följde Stig sin far och brors fotspår och började jobba på Alimak. Pappa blev Alimak trogen till pensionen. 

Stig träffade Eivor Lindström från Myckle och de gifte sig 1972. Två döttrar föddes innan flytten gick från Älvsbacka till den nybyggda villan i Bergsbyn 1978. Några år senare föddes även en son. 

Stig var en social person som pratade gärna och länge med människor som han mötte. Många vänner och bekanta blev det genom åren. Det märktes särskilt väl under det senaste året med besök och långväga telefonsamtal. 

Under barnens uppväxt åkte familjen mycket skidor tillsammans, men Stig var också en hängiven löpare. Totalt blev det tio maratonlopp och Stockholm maraton sprangs på den fantastiska tiden två timmar och 57 minuter. Stig var också mycket engagerad i barnens sportaktiviteter som ishockey och simning. På senare år trivdes han och Eivor med att köra en tur med antingen den gula Triumph motorcykeln eller deras SAAB cabriolet. 

Stig var alltid villig att hämta, lämna och underhålla de sju barnbarnen. De kommer alla att sakna honom enormt. 

Stig lämnar oss, Eivor och de tre barnen med stor sorg och saknad. 

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!