Ove Storfält Kåge

Ove Storfält

Ove Storfält

Foto: Privat

Familj2020-06-25 05:00

Ove Storfält Kåge blev 83 år.

Pappa växte upp i Kalvhalsen som fosterbarn till sin biologiska mamma Hildas Storfälts bror Karl och hans maka Agda. Redan i unga år var han arbetsam, driftig och jobbade med diverse kroppsarbeten som utvecklade hans råstyrka. I yrkeslivet jobbade han inom plastbranschen, först på Plastkarosser AB och senare som säljare på Jotun som senare blev Reichold. Han var involverad i många projekt och hjälpte till med produktutveckling för att kvalitetsäkra varumärket.

Privat så träffade han sitt livs kärlek Margit Wikström i tandläkarstolen och fick utstå många nej innan hon till slut sa ja. De gifte sig 1961 och år 1964 köpte de ön Dynggrundet i Kågefjärden där hans arbetskapacitet kom väl till pass. En stuga uppfördes där vi fortfarande har förmånen att spendera somrarna. Pappas hjärta klappade hårt för de som stod honom närmst och det var många regniga morgnar som han tog den akterruffade båten för att frakta barnbarnen torra till skolan. De tre dotterdöttrarna var hans stora ögonstenar.

Pappa älskade att vara ute på havet och hans båtar har varit många. Vissa av dem byggde han själv. 1985 kunde han och Margit köpa en stuga på Orrholmen och där fick han se havet varje dag. Alzheimers tog så hans initiativkraft och styrka och de sista åren spenderades på Hedvigsgården där fantastisk personal alltid kommer att ha vår tacksamhet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!