Margareta Lundkvist Skellefteå

Margareta Lundkvist

Margareta Lundkvist

Foto: Privat

Familj2020-06-27 05:00

Tisdagen den 16 juni somnade vår älskade Margareta Lundkvist in omgiven av sina närmaste i sitt hem i Boviken.

Maggan Åström föddes 1958 och växte upp i Boliden med hästarna som sitt största intresse. År 1983 träffade hon sin livskamrat Urban och tillsammans renoverade och skapade de sitt fina hem i Varuträsk. Deras älskade barn Kristoffer föddes 1984 och Linn föddes 1985. Samtidigt som de renoverade sitt hem och hade småbarn, studerade Maggan till sjuksköterska på kvällarna. Hon jobbade sedan inom psykiatrin vilket hon trivdes bra med, men framförallt kom hon till sin rätt med all den omtanke och klokhet som hon besatt.

Maggan spenderade mycket tid med familjen i fjällstugan i Ammarnäs. Därifrån har vi många fina minnen av skoteråkning under vårvintern och härliga dagar i kantarellskogen på sensommaren. Tillsammans med Urban skapade hon ännu en samlingspunkt för familj och vänner, när de renoverade ”stugan” i Boviken.

Maggan var klok en person som alltid fanns där som stöd för alla i hennes omgivning. Något annat som också var typiskt för Maggan var hennes omtänksamhet och att hon alltid satte andra i förstahand. Hennes kärlek och omtanke räckte och blev över till alla i hennes omgivning. Extra viktiga var hennes barnbarn som hon älskade att spendera tid med. Plantering, pyssel och allt vad som önskades blev till verklighet.

Tillsammans med Urban, barn och barnbarn firades många födelsedagar utomlands. Minnena är många och fina som vi bär med oss. Maggan slutade aldrig att leva trots den svåra cancern som drabbat henne. Hennes målmedvetenhet, mentala styrka och livsgnista är beundransvärd och något som vi alla bär med oss.

Maggan, Mamma och Farmor lämnar ett stort tomrum efter sig i den hon var och i det hon gav. Vi älskar och saknar dig och hos oss kommer du alltid att finnas kvar.

Urban, Linn, Kristoffer med familjer 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!