Lisbeth Dahlqvist Skellefteå

Lisbeth Dahlqvist

Lisbeth Dahlqvist

Foto: Privat

Familj2020-07-21 05:00

Den 7 juli avled Lisbeth Dahlqvist, alltför hastigt, på Skellefteå Lasarett i en ålder av 74 år.

Lisbeth växte upp i byn Ragvaldsträsk. Hon gick sjuårig folkskola och därefter husmodersskola i Byske. 1968 gifte hon sig med Rune och fick kort därefter sonen Jörgen och tre år senare dottern Johanna. 1978 lämnade familjen Västerbotten för att under ett år bo i Vietnam. Efter att de kommit tillbaka fick hon arbete på lanthandeln i Ragvaldsträsk. Senare i livet blev det arbete inom vård och omsorg.

Lisbeth var en ljus och trygg punkt i tillvaron, ett socialt kitt som alltid såg till att människor runt om henne kände sig välkomna i gemenskapen. Hon var en trogen vän och alla kan vittna om hennes stora generositet.

Barnbarnen Alicia, Mika och Alex var henne speciellt kära. De minns med saknad en generös mormor som alltid bjöd på sig själv och hade en aktivitet inplanerad när de träffades.

Trots att Lisbeth var jordnära och hemmakär tyckte hon om att resa. Tillsammans med sina systrar gjordes många utlandsbesök men favoritplatsen var London dit åkte hon tillsammans med Rune och familjen. I London gick hon på musikaler men lika gärna på egna upptäcktsfärder.

Lisbeth var en kreativ person som älskade att pröva nya saker. Skapandet var lustfyllt och hon delade mer än gärna med sig av sina alster och handarbeten till alla som så önskade. Svamp och bär var en annan passion och promenaderna i skog och mark resulterade alltid i massvis av nyplockade kantareller och åkerbär. Intresset för blommor följde henne genom hela livet och detta märktes även på de olika resorna då hon inspirerades av sina upplevelser. Livet har inte saknat dramatik – två gånger har hemmet brunnit ner till grunden – alla prövningar har dock tagits med jämnmod och stoiskt lugn.

Nu när Lisbeth lämnat oss minns vi en älskad maka, omtänksam mamma, syster, mormor, svärmor. Vi kommer aldrig glömma hennes kärleksfulla värme och att hon alltid ställde upp för alla i vått och torrt.

Lisbeth är älskad och saknad.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!