Ingvar Norberg Norsjö

Ingvar Norberg

Ingvar Norberg

Foto: Privat

Familj2020-07-15 05:00

Ingvar ”Ingsjö” Norberg har gått ur tiden, han blev 89 år. 

Ingvar var född i Sörbyn, Norsjö 1931. Efter realexamen jobbade Ingvar bland annat som tidskrivare för Bolidens gruvaktiebolag i Adakgruvan, där han trivdes utmärk och deltog bland annat i deras fotbollslag. Efter några år flyttade han till Skellefteå för att jobba med bokföring och försäljning åt Axel Holmströms maskinaffär. Där träffade han sin blivande maka Karin Wiklund. De gifte sig 1959 och 1961 fick de sonen Kent. 

Så småningom gick flytten tillbaka till Norsjö för en anställning som kamrer vid BEI AB Norsjö Elektriska/Karlssons värme. 1966 började han som journalist för Norran i Norsjö, följt av en tid i Burträsk - innan han fick fast anställning i Arvidsjaur 1968. Familjen flyttade in i nybyggt hus på nya bostadsområdet: Nyborgsheden. ”Ingsjö” stannade kvar på Norran till sin pensionering 30 år senare. 

Ingvar har under hela sin livstid varit en hängiven skogsmänniska, som älskat att meta abborre vid ”Ingvar-stenen” i Storavan eller stå på pass och njuta av ett klingande hardrev. Många är de skogsvägar som hans gamla 245:a rullat längs, ut till jakt- och fiskevatten. En hedersman, omtyckt make, pappa, svärfar och farfar har lämnat ett stort hålrum efter sig.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!