Ingemar Svärd, Skellefteå

Ingemar Svärd

Ingemar Svärd

Foto: Privat

Familj2020-07-11 05:00

Ingemar Svärd, Skellefteå, har hastigt avlidit i en ålder av 57 år. Närmast anhöriga är döttrarna Alva och Fannie samt sambon Maria Lindmark.

Ingemar föddes i Hofors 1962, men växte upp och levde i Skellefteå. Redan som liten älskade han att snickra. Intresset höll i sig och ledde till en examen som byggnadsingenjör. Han arbetade sedan för en rad olika byggföretag som snickare, konstruktör, arbetsledare och konsult. Med tiden skapade han sitt egna företag som heter Din Byggpartner, som verkade i hela landet.

Ingemar var oerhört kreativ och strävade alltid efter att hitta lösningar på problem. Han hade en unik förmåga att hitta lösningar i stort och som smått. Många har också förundrades över hur enkelt det blev. Redan som tonåring resulterade kreativiteten i lönnfack på pojkrummet, som sedan utvecklades till lönndörrar och andra ovanliga lösningar. Likt andra hantverkare finns spåren av hans yrkesgärning i många hem och offentliga lokaler.

Ingemar hade många intressen, som ung åkte han skidor och deltog i maraton. Varje höst fylldes svampkorgar med skogens guld. Han fiskade eller reste gärna till nya platser eller länder och tog varje tillfälle i akt då det var möjligt att lära känna nya människor. Samtidigt älskade han stillheten och friden i sommarstugan vid havet. Han hade ofta en glimt i ögat och ett leende på läpparna. Ingemars allra största intresse var barn och barnbarn och den lekfullhet som alltid präglat honom lyste när han var tillsammans med dem.

Familj, syskon, vänner och kollegor kommer att minnas Ingemars värme, humor, kloka ord, leende och idérikedom. Han är saknad av barn, barnbarn, sambon med barn, syskonen med familjer samt släkt, vänner och kollegor. 

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!