Gunilla Holmberg, skellefteå

Gunilla Holmberg, skellefteå

Gunilla Holmberg

Gunilla Holmberg

Foto: Privat

Familj2020-07-30 05:00

Tisdagen den 21 juli somnade vår älskade fru, mamma, mormor och farmor Gunilla Holmberg stilla in efter en kort tids sjukdom. Hon blev 80 år.

Gunilla hade ett gott hjärta och satte alltid familjen först. Hon älskade att skämma bort sina nära och kära. Hon hade ett skratt som smittade av sig och vi är många som kommer att sakna hennes varma, omhändertagande och kloka person.

Gunilla föddes 1939 i Kusmark och var äldst av tre syskon. Hon började arbeta redan i tidiga tonåren och har bland annat arbetat som dagmamma, skiftarbetare på Hydrauto och på äldreboendet Klockarhöjden i Skellefteå. 1961 gifte hon sig med sin älskade make Martin Holmberg. Tillsammans fick de två barn, Lena och Robert, som i sin tur fick tre och två barn vardera.

Att barnbarnen hade en stor roll i Gunillas liv rådde det ingen tvekan om. Hon gav sina barnbarn allt och fanns alltid där för att ge kloka råd. Barnbarnen är spridda över landet men det gjorde ingenting eftersom att Gunilla var duktig på att anamma ny teknik. Hon lärde sig Skype och att ringa videosamtal för att se till att alla barnbarn hade det bra. Hon hann även glädjas åt ett barnbarnsbarn.

Hon var en värdinna av högsta rang och en hejare gällande det mesta i hemmet. Det fanns nästan inte en fråga hon inte hade svar på. Om någon undrade hur en fläck skulle gå bort från en matta eller hur man skulle göra en redning på bästa sätt. Hon hade svaret och delade frikostigt med sig hur vi skulle gå tillväga.

Under 90-talet köpte Gunilla och maken Martin ett hus i Málaga där de spenderade vinterhalvåren i sexton år. Somrarna spenderades ofta ute i sommarstugan i Nyträsk. Hon brukade alltid säga att hon kunde höra när någon av oss var på ingång redan flera mil innan. Stugan blev en mötesplats där vi träffades hela familjen och där har vi skapat många fina minnen tillsammans.

Handarbete var också en stor del av Gunillas liv. Hon var duktig på allt vad handarbete innebär. Hon hade ofta tidningar hemma med mönster till olika kläder och accessoarer. Hon brukade fråga om det var något vi ville ha och vi är många i familjen som har fina minnen kvar i form av olika kläder, dukar, sjalar eller annat fint som hon har gjort.

Gunillas värme, kärlek och humor fanns kvar tills hon somnade in. Vi är tacksamma för den vårdnad som personalen gav på Skellefteå lasarett (ortoped 4) och SKC.

Saknaden är stor men alla fina minnen och det stora avtryck som Gunilla har gjort i våra liv kommer vi alltid att bära med oss.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!