Göran Lundberg Bygdsiljum

Göran Lundberg

Göran Lundberg

Foto: Privat

Familj2020-07-18 05:00

Lördagen den 4 juli somnade vår pappa stilla in efter en tids sjukdom på Udden, Burträskgårdarna. Pappa blev 83 år.

Pappa föddes i Trollberget. Han var näst äldst i en syskonskara på sex, de har varit mycket nära varandra.
Hösten 1953 valde familjen att flytta till Norra Stortjärn och under samma år började pappa att jobba på Martinssons Trä i Bygdsiljum. Han blev dem trogen tills han gick i pension 2002.

1963 Gifte han sig med sin älskade maka Eva-Gun och snart kom vi, hans två döttrar vilket gav honom två mågar och fyra barnbarn vilka låg honom varmt om hjärtat.

1969 införskaffades en tomt på Siljesundsvägen där de byggde en villa och bosatte sig från 1970. Intresse för sommarstuga växte under åren och 1988 byggdes en stuga på Storsand. Denna har nu övertagits av oss döttrar.

Pappa satte familjen främst. Han fanns alltid där för Mamma och ställde upp med en hjälpande hand för oss barn och barnbarn och även för vänner när det behövdes. Ingenting var omöjligt vare sig det handlade om att reparera bilar, snickra eller andra göromål.

Under många år var Pappa engagerad i friluftsfrämjandet och Bygdsiljums skidanläggning. Jakt, fiske och att vistas i skogen i Söderby var också ett stort intresse. Pappa var aktiv och trogen Bäckliden-Lugnets jaktlag i många år tills sjukdom satte stopp.

Pappa och mamma gillade att åka runt på sommarkvällar och dansa till levande musik. Att lyssna på dansbandsmusik tillsammans med honom under hans sjukdomstid blev därför ett fint sätt för oss att umgås och gav oss alla mycket glädje.

Pappas kärlek, värme och humor fanns kvar tills han valde att somna in. Vi är tacksamma för den fina omvårdnad som personalen på avdelningen Udden gav pappa under sin tid där.

Saknaden är stor, men alla fina minnen kommer för alltid att leva vidare hos oss.
Sofie och Inger

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!