Frederic Ivansson Skellefteå

Fredric Ivansson

Fredric Ivansson

Foto: Privat

Familj2020-06-27 05:00

Efter en tids sjukdom har vi förlorat vår älskade son, bror, farbror och svåger Frederic Ivansson. Han somnade in den 15 juni på Skellefteå lasarett.

Frederic var en varm och färgstark person med ett stort hjärta. Hans kreativitet och konstnärskap var en stor del av hans personlighet och liv. Genom dem fick han uppleva många musikaliska stunder, bland annat med kören One Voice där var han länge aktiv, men också i andra konstellationer och som solist. I konstnärskapandet uttryckte han sig genom de många teckningar och tavlor som han skapade och delade med sig av. Åren efter serietecknarutbildningen på Medlefors påbörjade han en sjävbiografi, men den hann han tyvärr aldrig slutföra.

Han hade stor talang och känsla för design och stil. Tidigare jobbade han bland annat på H&Ms huvudkontor, men på senare år hade han en stor del i att bygga upp och driva PMU secondhand i Skellefteå. Eller Drömfabriken, som han kallade den.

Frederic hade trots kamp med mående kvar glimten i ögat och sitt charmiga sätt hela vägen till slutet.

Saknaden är stor efter dig, Frederic. Tack för att du färglade våra hjärtan i regnbågens alla färger. I dem bär vi med oss dig tills vi möts igen. 

Vi älskar dig.

Sif, Ivan, Katarina, Hanna, Frida, Erik, Bengt, Lillemor, Johan, Jenny, Julia, Jonathan, Robban, Elle, Allis och Levi

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!